Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΕΙΟ...; ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!

Καλησπέρα καλησπέρα ,

το συγκεκριμένο θέμα , λίγο ή πολύ , απασχολεί το μυαλουδάκι όλων μας. Εντάξει ας το παραδεχτούμε , ποιος από εμάς δεν αποζητά την τελειότητα ;
Ποιός δεν θέλει την πολυπόθητη αποδοχή όλων και πόσο μάλλον τον θαυμασμό; Όσο χαλαροί και να είμαστε , όσο και να μην θέλουμε να το δεχτούμε είμαστε σε ένα συνεχές κυνήγι .
Ζούμε μια ζωή που θέλουμε να ξεχωρίσει , το θέλουμε τόσο πολύ που πολλές φορές ξεχνάμε το γιατί , ξεχνάμε για ποιόν θέλουμε να νιώσουμε μοναδικοί . Αυτό το κυνήγι της τελειότητας φέρνει παροδική ευτυχία , ικανοποίηση και τέρψη …μέχρι εκείνη τη στιγμή που κοιτάζεσαι στο καθρέφτη και συνειδητοποιείς ότι το τέλειο δεν ορίζεται από σένα , αλλά από τους άλλους , πως το τέλειο δεν είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο , αντίθετα είναι μια κοπιαστική προσπάθεια να δείξεις κάτι που δεν είσαι , γιατί πολύ απλά ποτέ δεν προσπάθησες να αγαπήσεις και να αναδείξεις αυτό που πραγματικά κρύβεις μέσα σου. Αντίθετα προσπαθείς να τελειοποίησες κάτι ξένο , κάτι που δεν εκφράζει 100% εσένα. Και όχι αγαπητέ μου αναγνώστη , δεν είναι σοφιστίες. Όλα σε αυτό το σύμπαν έχουν κάποια αιτία που υπάρχουν , που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο που είναι απλά διαφορετικά .

  Η απλότητα και η ειλικρίνεια είναι η μεγαλύτερη τελειότητα που υπάρχει. Μην μοχθείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι . Τέλειος θα είσαι μονάχα σε αυτό που είσαι φτιαγμένος να κάνεις. Όσο κοινότοπο και αν ακούγεται το κοινωνικά τέλειο και αποδεκτό είναι βαρετό , είναι μια φλατ γραμμή που τόσο πολύ μοχθείς να ισιώσει και στο τέλος καταλαβαίνεις πως η τόση ομοιομορφία καταντά αδιάφορη. Είμαστε όλοι διαφορετικοί , γοητευτικά διαφορετικοί . Αυτή η διαφορετικότητα είναι στη ζωή που πρέπει να μας συναρπάζει . Στον δίπλα άνθρωπο να βλέπουμε αυτό που δεν βλέπουμε σε εμάς. Και όχι γιατί εμείς ή αυτός δεν είμαστε τέλειοι …αλλά πολύ απλά γιατί δεν είμαστε όμοιοι …ίδιοι .

Αγαπητέ μου αναγνώστη , έχεις σίγουρα κάτι που δεν έχει κάποιος άλλος. Αυτό θα πει τελειότητα ….Η τελειότητα δεν αποκτάται ….την έχεις ήδη …και κρύβεται στην διαφορετικότητά σου. Μην μπεις στο παιχνίδι της μάζας , μην γίνεις ίδιος με τους ίδιους . Ίδια είναι τα πράγματα …τα άψυχα αντικείμενα …αυτά που μετά από λίγο καιρό βαριέσαι και αντικαθιστάς με κάτι άλλο. Χαμογέλα , όλα είναι όμορφα , όλα κρύβουν τη δική τους τελειότητα …. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι ..απλά να ανακαλύψεις με υπομονή και επιμονή τον εαυτό σου …. Και αν κάτι θες να το αλλάξεις τότε να καθορίζεται από τα δικά σου πρέπει ….να είναι προσταγή της προσωπικής σου τελειότητας! .


Σχολιάστε: