Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Σίγουρα θα υπήρξαν φορές που έχεις νιώσει προδομένος. Στιγμές που οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκες , αγάπησες , έδωσες την ψυχή σου ολόκληρη και στήριξες όνειρα πάνω τούς αποδείχθηκαν κάλπικοι. Και έτσι όλα αυτά που έζησες ή που ονειρεύτηκες πως θα ζήσεις ,σε ένα μόνο λεπτό κατέρρευσαν. Αυτό που σε πονάει δεν είναι τόσο οι αναμνήσεις που πιστεύεις πια ότι είναι ουτοπικές και μια επίφαση αλήθειας , αλλά η δυσκολία να βρεις και να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη που με τόσο βίαιο τρόπο σου άρπαξαν.

Πολλοί λένε πως πρέπει να είσαι καχύποπτος και γεμάτος αμφιβολίες για τους ανθρώπους γιατί έτσι δεν θα πληγώνεσαι και δεν θα πονάς από την εγωπάθεια , την εμπάθεια και την μισαλλοδοξία τους. Αν θέλεις όμως την άποψή μου, η εμπιστοσύνη είναι αρετή , αλλά ακόμα μεγαλύτερη αρετή είναι μετά την προδοσία να μείνεις ίδιος , να μην καταφέρουν οι άλλοι να αλλοιώσουν αυτό που είσαι , αυτό που εσύ αγαπάς και εκτιμάς στον εαυτό σου , να καταφέρεις να βγεις αλώβητος από το μίσος και τα λάθη τους. Το ξέρω θέλει δύναμη εκεί που έχουμε δεχτεί την αμφισβήτηση και την άρνηση για αυτό που είμαστε να πιστέψουμε το ίδιο δυναμικά στον εαυτό μας , να συνεχίσουμε να τον σεβόμαστε και να τον αγαπάμε όπως πριν. Ο άνθρωπος είναι το ον της κατάφασης! Δεν αντέχει την απόρριψη , το όχι , την προδοσία , την αμφισβήτηση....αλλοιώνεται και φθείρεται με την ανηθικότητα των άλλων .
       

Γιατί όμως η προδοσία πονάει τόσο ; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να επανέλθουμε μετά από αυτή; Και έχει άραγε τόσο δύναμη ώστε να επανέλθουμε μέσα στην καχυποψία , την ανασφάλεια και το μίσος;

ΤΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ....;;


Όλοι νομίζω έχουμε βιώσει καταστάσεις που κάποιο κοντινό μας πρόσωπο μας πρόδωσε και ξέρουμε πολύ καλά τα συναισθήματα εκείνης της φάσης της ζωής μας. Πόνος , απογοήτευση , θυμός , οργή και πολλές φορές τύψεις που δεν πράξαμε διαφορετικά!

Ίσως και εγώ που το έχω βιώσει δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί πονάει τόσο. Μπορεί από τη μια να είναι ο ανθρώπινος εγωισμός που δεν αντέχει τον υποβιβασμό , μπορεί από την άλλη να είναι το γεγονός ότι επιτρέπουμε σε κάποιους ανθρώπους να μπουν για τα καλά στη ζωή μας και αυτοί μας δίνουν τα παραπάνω συναισθήματα ως αντάλλαγμα. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ο φόβος που νιώθουμε μετά την προδοσία , ο φόβος μήπως πιστέψουμε στην εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς , την εικόνα ενός αδύναμου ανθρώπου που δεν μπορεί να επιβληθεί στον εαυτό του, ενός ανθρώπου που γίνεται έρμαιο στα λάθη των άλλων.

Είναι πολύ δύσκολο να επανέλθεις μετά από τέτοιες καταστάσεις και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αφού ξεχνάς ότι οφείλεις πάνω από όλα στον εαυτό σου να ορθοποδήσει και να συνεχίσει να ζει με το ίδιο πάθος , την ίδια πυγμή και ας πληγώθηκε τόσο.

ΠΑΡΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ....

Δεν θέλω να μείνω στο γεγονός ότι η προδοσία μπορεί να μας οδηγήσει σε δρόμους άσχημους και σε συμπεριφορές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα υιοθετούσαμε ποτέ. Θέλω να τονίσω πώς να μην μετανιώνεις ποτέ για ότι έχεις ζήσει , ακόμα και η μεγαλύτερη δυστυχία και η πιο απροσδόκητη προδοσία συμβαίνουν για να σε κάνουν δυνατότερο και πιο έμπειρο άνθρωπο. Εσύ θα πρέπει να συνεχίσεις να παίρνεις τα ρίσκα που έπαιρνες και πριν στις ανθρώπινες σχέσεις σου , απλά έχοντας πάντα στο μυαλό σου τη ρήση συγχωρώ , μαθαίνω αλλά δεν ξεχνάω ποτέ.

Είναι πολύ καλύτερο να έχεις ζήσει και ευτυχίες και προδοσίες επειδή πήρες τα ρίσκα σου , παρά να μετανιώνεις που δεν άφησες ποτέ τον εαυτό σου να τολμήσει και προτίμησες την μετριότητα.

Ξέρω όταν είναι νωπός ο πόνος αποζητάς την μετριότητα , αποζητάς να μείνεις για λίγο στην άκρη , να δεις που ήσουν λάθος , τι δεν έπρεπε να είχες κάνει ,τι δεν έπρεπε να είχες τολμήσει . Παρόλα αυτά ο χρόνος και το πιστεύω ακράδαντα αυτό, είναι ο καλύτερος γιατρός, εφόσον βέβαια κινείσαι με τη φορά που κινείται και δεν του εναντιώνεσαι επειδή πίστεψες στην αξία που σου έδωσαν όσοι σε πρόδωσαν !


ΘΥΜΗΣΟΥ ....
Εγώ αυτό που θέλω να θυμάσαι και να κρατάς πάντα στην άκρη του μυαλού σου είναι πως ότι και να συμβεί και όσοι άνθρωποι και αν σε απογοητεύσουν υπάρχουν ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ κάποιοι δίπλα σου που ζουν για να σε κάνουν ευτυχισμένο , ζουν για να σε βοηθούν στα δύσκολα , απλά ίσως δεν κοιτάμε στην σωστή κατεύθυνση και παίρνουμε τα ρίσκα για λάθος άτομα ! Αλλά εμείς είμαστε άνθρωποι και τα λάθη ανθρώπινα!

ΖΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ! ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ! ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΗΣ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΩΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΚΓ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΄ΠΕΤΑΞΕ΄. ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ !!


Καρβουνοπούλου Βίκυ


Σχολιάστε: