Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

Καλησπέρα φίλε και φίλη μου,

Αποφάσισα λοιπόν να ανοίξω αυτό το blog γιατί θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες από τις εμπειρίες και τις απόψεις μου για αυτόν τον κόσμο που ζούμε και δυστυχώς πολλές φορές μας βασανίζει και μας απογοητεύει και αναφέρομαι στην άσχημη του πλευρά όχι γιατί είμαι μίζερη-καλά όλοι έχουμε γίνει λίγο πολύ –απλά γιατί στις καλές στιγμές έχουμε όλοι έμφυτους τρόπους να ανταποκρινόμαστε!

Είναι στιγμές που έχω νιώσει στη ζωή μου ότι θα ήθελα να βρω ανθρώπους που συμπάσχουν με τα προβλήματα μου ή έχουν βιώσει στο παρελθόν κάτι παρεμφερές με αυτό που ζω . Και θα μου πεις υπάρχουν και οι φίλοι ,αλλά δεν είναι στιγμές που έχεις νιώσει ότι έχεις ανάγκη από μια ανώνυμη εξομολόγηση , μια ανώνυμη συμβουλή και ανώνυμη όχι με την έννοια της απρόσωπης αλλά αυτής που θα τη δεχτείς ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ,ποιος ήσουν , τι σκέφτεσαι , τι φοβάσαι και τι ελπίζεις…;;

Λοιπόν , λοιπόν το πρώτο θέμα μου θέλω να είναι κάτι που σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε να σε βοηθήσει όσο πιο πολύ γίνεται. Γενικά , για να είμαι και ειλικρινής , ούτε και εγώ είμαι ο super αισιόδοξος άνθρωπος αλλά προσπαθώ όσο γίνεται να παλεύω τα προβλήματα που εμφανίζονται και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι. Ναι άσε ξέρω όλοι τα ίδια λέμε και παρόλα αυτά οι δρόμοι έχουν γεμίσει με κατσούφηδες ανθρώπους που απλά σέρνουν τις ζωές τους… ε λοιπόν από σήμερα και σε αυτό το blog θα προσπαθήσω να σου αλλάξω όσο μπορώ αυτή τη νοοτροπία που μας έχουν καλλιεργήσει οι διάφοροι επιτήδειοι

Ευτυχία λοιπόν


Μεγάλες κουβέντες ε;
Μια λέξη που για τον καθένα εδώ μέσα έχει άλλες διαστάσεις. Τώρα ίσως κουνάς το κεφάλι σου και λες εγώ και η ευτυχία απέχουμε χιλιόμετρα… αλλά τελικά αν αποκτήσεις τους κατάλληλους μηχανισμούς θα συνειδητοποιήσεις σιγά σιγά πως δεν βρίσκεται τόσο μακριά σου και πως δεν είναι τόσο ακατόρθωτο πια να την αποκτήσεις !

1.Όταν ήμουν πιο μικρή δεν πίστευα και πολύ στο νόμο της έλξης …είχα διαβάσει μάλιστα και ένα συγκεκριμένο βιβλίο το οποίο υποστήριζε πως μόνο αν τον κατανοήσουμε πλήρως θα προσεγγίσουμε την ευτυχία .Εξηγούμαι λοιπόν! Σύμφωνα με το νόμο της έλξης οι σκέψεις μας είναι αυτές που έλκουν και τα διάφορα γεγονότα στη ζωή μας , από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο . Αν για παράδειγμα επιθυμείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου! Να συνειδητοποιήσεις πως οι αρνητικές σκέψεις φέρνουν και άσχημες στιγμές γιατί αυτό που σκεφτόμαστε αυτό έλκουμε! Το ξέρω είναι δύσκολο να ξυπνήσεις αύριο και ενώ έχεις ένα σωρό προβλήματα και έννοιες να σκέφτεσαι μόνο όμορφα πράγματα, αλλά για αναλογίσου λίγο …κάθε φορά που σκέφτεσαι αρνητικά πόσο άσχημα νιώθεις; ..πόσο περισσότερες απαισιόδοξες σκέψεις έλκεις πάνω σου; ..ώσπου μετά από λίγο το πρόβλημα σου φαίνεται να έχει γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο..και ναι αυτό το προκάλεσες εσύ όσο και να σου κακοφαίνεται! Καλώς ή κακώς είμαστε οι σκέψεις μας και όταν μάθουμε να σκεφτόμαστε με ψυχραιμία , λογική , ωριμότητα και να μην αναζητάμε την τελειότητα από τη ζωή μας τότε θα καταλάβουμε πως θα αλλάξουν και οι καταστάσεις μέσα στις όποιες ζούμε! Σε αυτό το μυαλό που έχεις κρύβεις απίστευτη δύναμη …απλά την έχεις καταχωνιασμένη όπως όλοι μας … είναι στο χέρι σου όμως να την αξιοποιήσεις με τον παραπάνω τρόπο! Άρα πρώτη συμβουλή είναι άλλαξε σκέψη από αύριο και προσπάθησε όποιο μα όποιο πρόβλημα και να έχεις να το δεις ως μια εμπειρία που σε κάνει δυνατότερο/η και σοφότερο/η! Moto : όσο παραπονιέσαι για το χαμένο χρόνο και τα λάθη σου χάνεις και άλλο χρόνο κάνεις και άλλα λάθη!

2.Βάλε στόχους και βρες κίνητρα στη ζωή σου! Πάντα έλεγα στους κοντινούς μου ανθρώπους μια πολύ μπακάλικη θεωρία για την ευτυχία… ο άνθρωπος λοιπόν είναι σαν να αποτελείται από πάρα πολλά κουτάκια .Το κουτάκι της εργασίας , των διαπροσωπικών σχέσεων , της σχέσης με τον εαυτό του και πάει λέγοντας …αν λοιπόν θέλει πραγματικά να γίνει ευτυχισμένος πρέπει να καταλάβει πως όλα αυτά τα κουτάκια πρέπει να είναι γεμάτα και με ίσες ποσότητες το καθένα! Τι εννοώ; Όσο δύσκολο και να σου είναι δεν πρέπει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να παραμελήσεις τους ανθρώπους που έχεις κοντά σου και κυρίως τον εαυτό σου… το να γίνει κάποιες φορές επειδή ίσως τα γεγονότα της ζωής σε ανάγκασαν είναι ανθρώπινο …αλλά μην επιδιώξεις εσύ να παραγεμίσεις το ένα κουτάκι γιατί θα διαπιστώσεις πως αυτόματα τα άλλα θα αρχίσουν να αδειάζουν και πίστεψε με όσο εύκολα αδειάζουν τόσο δύσκολα γεμίζουν! Άρα λοιπόν το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου είναι να ορίσεις στόχους που θα της δώσουν νόημα , αλλά προσέχοντας στην πορεία σου να μην παραμελήσεις τα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής σου ,γιατί αυτά αποτελούν και τα πραγματικά σου κίνητρα! Προσοχή οι στόχοι σου να είναι ρεαλιστικοί και να μην απαιτείς από τον εαυτό σου να τους πετύχεις όλους και γρήγορα! Δώσε του χρόνο και επέτρεψέ του να κάνει λάθη!

3.Αυτογνωσία και αποδοχή του εαυτού μας. Κατά τη γνώμη μου η δυσκολότερη σχέση που έχουμε στη ζωή μας είναι αυτή με τον εαυτό μας. Ο εαυτός μας είναι πάντα μαζί μας , τον κουβαλάμε κάθε στιγμή , στα καλά στα κακά …πως γίνεται όμως να του δίνουμε τη λιγότερη σημασία από όλα τα άλλα και τους άλλους γύρω μας ;;Και δεν αναφέρομαι στην φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης και στο θεαθήναι αλλά στην ανάγκη που έχουμε όλη και την παραβλέπουμε, την ανάγκη για ενδοσκόπηση και γνωριμία με το μέσα μας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη βρες στιγμές μοναχικότητας –προσοχή την μοναξιά την αποφεύγουμε την μοναχικότητα την επιδιώκουμε!- κατά τις οποίες θα καθορίσεις τα θέλω σου , θα αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως έχεις όχι γιατί πρέπει να συμβιβαστείς αλλά γιατί εντόπισες σε αυτόν τα θετικά στοιχεία του ...αυτά που τον κάνουν ξεχωριστό και τα εκτίμησες .Τέλος θα προσπαθήσεις να εντοπίσεις ότι σε προβληματίζει έντονα προκειμένου να το αλλάξεις ή να το διώξεις από τη ζωή σου! Ακούγεται αυτονόητο αλλά δοκίμασε πραγματικά να καταλάβεις τι ακριβώς ζητάς από σένα και ποιος /ποια είσαι και θα δεις πόσο διαφορετικά θα δεις μετά τον εαυτό σου και τη ζωή γύρω σου! Όσο για τα αρνητικά στοιχεία του εαυτού μας …δεν μας καταδικάζουμε επειδή έχουμε και από αυτά , ούτε μας τιμωρούμε και ρίχνουμε τους εαυτού μας την απομόνωση και στην κατάθλιψη ..αντίστοιχα βάζουμε ΣΤΟΧΟΥΣ και προσπαθούμε αρχικά να τα αποδεχτούμε και μετά σιγα σιγα να τα εκμηδενίσουμε…Κανείς δεν είπε ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο ή ότι θα γίνει με την πρώτη προσπάθεια …αλλά περπατώντας φίλε και φίλη μου χτίζεις το δρόμο σου!

4. Έχε ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους στη ζωή σου , όχι ψεύτικες και υποκριτικές!

Όσο μεγαλώνουμε δυστυχώς μπορεί να ωριμάζουμε αλλά συνεχώς συμβιβαζόμαστε και ένας τομέας που το κάνουμε αυτό είναι και οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους .Θυμάσαι όταν ήσουν στο σχολείο που όποιον δεν τον συμπαθούσες και τόσο δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να συμβιβαστείς και να κάνεις παρέα μαζί του; Έτσι θα έπρεπε να κάνεις και τώρα! Στη ζωή μας πρέπει να κρατάμε τις αυθεντικές και'' γεμάτες'' σχέσεις ! Τους ανθρώπους που απλά υποκρινόμαστε ότι περνάμε καλά ή τους ανθρώπους που δεν μας εκτιμάνε και δεν μας σέβονται έξω από τη ζωή μας!! Έχουμε γεμίσει κενές και ανούσιες σχέσεις , άνθρωποι που απλά λέγονται γνωστοί και τίποτα παραπάνω! Φίλους χρειάζεσαι!Φίλους καρδιακούς , αληθινούς , πιστούς …και αν προκύψει και μια υγιή σχέση…

5. Δεν θα σε κουράσω άλλο αναγνώστη μου ! Θα μπορούσα για την ευτυχία να γράφω αμέτρητες σελίδες …αλλά πρέπει κάπου να εντοπίσουμε και την ουσία της… Η τελευταία μου συμβουλή λοιπόν είναι να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα στη ζωή σου… από ένα hobby μέχρι μια εθελοντική εργασία …οτιδήποτε θα σε απομακρύνει από την ρουτίνα , θα σου προσφέρει νέες εμπειρίες και  θα σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους… Και μην φοβηθείς ούτε την ηλικία σου , ούτε αν είναι extreme αυτό που θες ούτε τίποτα …απλά κάνε το για σένα !!

Και εδώ φίλε/η μου σε χαιρετώ και ευελπιστώ να σε βοήθησα έστω και λίγο να βρεις τρόπους να αποκτήσεις την ποθητή σε όλους μας ευτυχία… Και να θυμάσαι ό,τι ονειρευτείς μπορείς και να το κάνεις!!



Υ.Γ περιμένω τα σχόλια σου ;)